Feed
Index

Ruurd Walrecht, een teler die meer dan 40 jaar zeldzame oude groentegewassen verzamelde, emigreert van de ene op de andere dag naar Zweden.
Een bont gezelschap verbijsterde achterblijvers, die hem jarenlang steunden, vertellen het verhaal van de bezeten schatmeester en zijn bijzondere gewassen. Want de door Ruurd Walrecht gecreëerde Groene Ark is van belang voor ons allemaal.

In mei 2008 is de film uitgezonden op Nederland 2 bij de NPS binnen Holland Doc.

Eeuwige Moes heeft een van de drie prijzen gewonnen in de categorie lange films op het Crocevia Festival Della Biodiversita. De film heeft de prijs voor de beste lange film gewonnen op het Planet in Focus Film Festival in Toronto 2008 en werd in februari 2009 vertoond op de jaarlijkse documentaire event van het MoMA (Museum of Modern Art) in New York. Ook werd Eeuwige Moes vertoond tijdens de VN-conferentie over biodiversiteit in Bonn. Tijdens het Nederlands Film Festival werd de genomineerd voor de Filmprijs van de Stad Utrecht.

Eeuwige Moes is verder onder andere vertoond op de volgende festivals:
- het DOXA Film Festival in Vancouver
- het Internationale Film Festival van Thessaloniki (Griekenland)

Deze documentaire kwam tot stand met steun van: het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, VSB Fonds, SNS REAAL Fonds, Stichting Triodos Foundation

Eeuwige Moes is op DVD te bestellen door uw naam en adres te mailen naar melissa@zuidenwind.nl. De DVD kost € 17,- (incl. btw en verzendkosten).

Credits
Scenario en regie: Catherine van Campen
Camera: Wiro Felix
Montage: Stefan Kamp
Muziek en geluidsnabewerking: Jeroen Goeijers
Uitvoerende productie: Estelle Bovelander
Producent: Joost Seelen
Omroep: NPS
Lengte: 53 minuten